انجام هر اقدامی در تالاب بین المللی زریبار باید براساس طرح جامع باشد/ حذف نیزارهای تالاب زریبار مریوان خدمت نیست جنایت است
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه از این پس به زریوار ملی نگاه میشود، گفت: نیزارها بخشی از اکوسیستم تالاب هستند و حذف آن نه تنها خدمتی به آن نمیکند بلکه با توجه به اینکه پناهگاه جانوران زیادی از جمله پرندگان است، جنایت به شمار میرود.
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست کردستان؛ علی سلاجقه روز جمعه بعد از بازدید از تالاب بین المللی مریوان اظهار کرد: دریاچه زریبار به عنوان میراثی گرانبها شناخته شده است و در حال حاضر از لحاظ منابع آب، پوشش گیاهی و جانوری وضعیت مطلوبی دارد.
وی با اعلام اینکه مدیریت تالاب با سازمان محیط زیست است، اضافه کرد: اگر تاکنون به صورت استانی به این تالاب نگاه شده است از این به بعد به طور ملی به آن نگاه می شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طرح مدیریت جامع تالاب بین المللی زریبار تدوین شده است و توسط سازمان مصوب می شود و بنابراین همه امورات باید در قالب این طرح انجام شود.
سلاجقه با اشاره به اینکه همه مسئولان استانی و شهرستانی مکلف اند از این طرح و نظرات و منویات سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با تالاب زریبار تبعیت کنند، اضافه کرد: طرح های توسعه ای در تالاب هم توسط مردم بومی منطقه انجام شود که این افراد خود مسائل زیست محیطی را رعایت می کنند و آسیبی به آن وارد نخواهند کرد.
وی در ارتباط با وجود نیزارهای تالاب زریبار هم گفت: تالاب ها همواره با نیزار همراه هستند و پناهگاه جانداران زیادی هم چون پرندگان است و در حال حاضر 240 گونه پرنده در تالاب زریبار شناسایی شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: حذف نیزار خدمت به تالاب زریبار نیست بلکه می توان از آن به عنوان جنایت نام برد چراکه محل زیست جانداران زیادی است.
سلاجقه اظهار کرد: مسئولان استان و شهرستان مریوان باید توجه داشته باشند با حفظ پیکره اصلی و خدمات اکوسیستمی تالاب و براساس طرح جامع اقدام به اجرای طرح های توسعه ای و گردشگری در تالاب کنند.
وی بیان کرد: شهرداری مریوان بابت تردد خودروها به داخل دریاچه هزینه ورودی دریافت می کند لذا مکلف است به تکالیف خود براساس طرح جامع عمل کند و به هیچ وجه وجود پسماند در محوطه این دریاچه قابل پذیرش نیست.