نشست روسای ادارات آموزش محیط زیست کشور در اردبیل برگزار شد

نشست روسای ادارات آموزش محیط زیست کشور در اردبیل برگزار شد

در نشست دو روزه مدیران آموزش محیط زیست سراسر کشور، اقدامات انجام شده و راهکارهای بهبود وضعیت فرهنگی محیط زیست کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
 به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم اختتامیه نشست روسای ادارات آموزش حفاظت محیط زیست کشور که از ۲۶ الی ۲۷ مهرماه در سرعین برگزار شد، اظهار کرد: گفتگو و تبادل اندیشه میان مسئولان آموزش محیط زیست کشور، زمینه‌ساز خلق ایده‌ها و بهبود روش‌ها در آموزش محیط زیست به اقشار مختلف جامعه خواهد بود.

مرادی ارتباط دائمی مسئولان آموزش محیط زیست و برگزاری جلسات دو ساعته وبیناری ماهانه مسئولان آموزش استان‌ها را ضروری دانست و افزود: مسئولان آموزش محیط زیست اگر ایده قابل اجرایی دارند به معاونت آموزش اعلام کنند تا با برگزاری وبینار درباره آن موضوع، گفتگو کنیم و با تبادل اندیشه، طرحی پخته و قابل اجرا را ارائه دهیم.

وی گفت: بر اساس گفتگو با مسئولان آموزش، برآیند کلی این است که تحولات خوبی در حوزه آموزش محیط زیست اتفاق افتاده که نشان‌دهنده فعالیت و مشارکت همه همکاران آموزش محیط زیست ستادی و استانی در آن است و محصول خِرَد، اندیشه جمعی و علاقه‌ای است که همه ما به کشور، نظام و محیط زیست داریم.

مرادی خواهان تلاش همه همکاران آموزش محیط زیست برای تقویت جایگاه خطیر آموزش در حل مشکلات محیط زیستی کشور شد و افزود: راهبرد جدی و اعتقاد من این است که کاری که انجام می‌دهیم مهمترین کار در عالم است و در تلاشم تا اهمیت فعالیت‌های آموزش را نشان دهم و دغدغه‌مندی و تلاش همه همکاران آموزش می‌تواند اهمیت این موضوع را بیش از پیش آشکار سازد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مسئولان آموزش محیط زیست توجه داشته باشند که هر اتفاقی که در کشور می‌افتد باید پیوست محیط زیستی داشته باشد و در هر اجتماعی باید ملاحظات محیط زیستی رعایت شود.

مرادی برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های فرهنگی-هنری را از اقدامات مهم و اثرگذار آموزشی برشمرد و افزود: در این حوزه‌ها حضورمان کم‌رنگ است و برگزاری جشنواره‌هایی مانند: تئاتر قره خروس در آذربایجان شرقی، تئاتر هامون در سیستان از معدود اقدامات انجام شده اخیر در این حوزه است که باید بسیار بیشتر شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، ثبت روز آموزش محیط زیست در تقویم رسمی کشور را در توسعه فرهنگ محیط زیستی کشور بسیار حیاتی دانست و افزود: با پیگیری‌های انجام شده ثبت روز آموزش محیط زیست در اسفندماه، در شورای فرهنگ عمومی کشور مورد تأیید قرار گرفته و ان‌شاءالله به‌زودی با تأیید و ابلاغ آن تحولی عظیم در حوزه توسعه فرهنگ محیط زیستی جامعه خواهد بود.
 
وی ثبت روز آموزش محیط زیست در تقویم رسمی کشور را اتفاق مبارکی دانست که باید برای آن برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند انجام شود و افزود: باید از طراحان، متفکران، برندسازان، برنامه‌سازان و نخبگان فرهنگی ایده بگیرید و اتفاق بزرگی را در کشور رقم بزنید که موجب تقویت جایگاه آموزش محیط زیست خواهد شد.

مرادی خواستار تولید محصولات فرهنگی فاخر شد و افزود: کار متوسط دیده نمی‌شود و در تولید محصولات فرهنگی و رسانه‌ای باید به کیفیتی در حد ملی توجه کنید و اگر کار در سطح استان تهیه می‌شود باید تشخص داشته و متفاوت باشد.
 
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: در تولید محتواها خانواده محوری را لحاظ کنید و برایش مبانی دربیاورید.
 
مرادی راه‌اندازی رشته دیپلم محیط‌بانی را یک اقدام دوراندیشانه برای حفاظت بهتر مناطق و تربیت نیروی انسانی متخصص و علاقمند ارزیابی کرد و افزود: استان‌هایی که دیپلم محیط‌بانی در مدارس آن‌ها تدریس می‌شود باید مراقبت کنند تا این طرح در مسیر درست پیش برود و برای اطلاع ستاد از روند پیشرفت کار، گزارش‌های فصلی تهیه و ارسال شود، چراکه اگر نظارت نشود و این طرح شکست بخورد فرصت‌سوزی کرده‌ایم.
 
وی برگزاری دوره‌های آموزشی را یکی از وظایف مهم مسئولان آموزش عنوان کرد که باید با دقت و جدیت برگزار شوند و نظارت شود که آموزش‌ها اثربخش باشد.
 
مرادی برگزاری جایزه ملی محیط زیست را یکی از اقدامات مهم فرصت‌آفرین برای محیط زیست دانست و افزود: با اینکه پرونده‌های زیادی از اقدامات موثر برای حفظ محیط زیست توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به دبیرخانه جایزه ملی محیط زیست رسیده بود، اما در بخش‌هایی که از نظر هیئت داوران در حد عالی نبودند، جایزه اول اهدا نشد و جایگاه و سطح بالای این جایزه را فدای کمیت نکردیم.
 
وی بر تولید کتاب دانش سنتی در هر استان تأکید کرد و افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال بختیاری تولید کننده مبانی دانش سنتی درنظر گرفته شده و برای امسال درنظر داریم تا به همه

استان‌ها برای تولید کتاب دانش سنتی ابلاغ اعتبار کنیم تا در انتهای سال 31 جلد کتاب از دانش سنتی تمام استان‌های کشور داشته باشیم و برای رسیدن به این هدف، مسئولان آموزش از هم‌اکنون باید به دنبال انتخاب پژوهشگر در این حوزه باشند.
 
مرادی اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در حوزه محیط زیست را الزامی دانست و از مسئولان آموزش استانی خواست تا هماهنگی های لازم را در این زمینه انجام دهند و کارها را پیش ببرند.
 
معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، نهضت تولید محتوا را اقدامی ضروری عنوان کرد که زحمات زیادی برای آن کشیده شده است ولی محتوای متناسب با جهان امروز کم تولید شده و باید توجه شود که در تولید محتوای رسانه‌ای، قالب‌ها درست انتخاب شود.
 
وی گفت: خیرین محیط زیستی را از افراد تاثیرگذار دانست که در صورت راه‌اندازی شبکه خیرین می‌توان از کمک آن‌ها در حل مسائل مرتبط با محیط زیست بهره برد.
 
مرادی برگزاری رویداد المپیک محیط‌بانان را یک اقدام با دورنمای جهانی ارزیابی کرد که در مرحله نخست باید به دنبال برگزاری کیفی این رویداد در سطح ملی و منطقه‌ای باشیم و در مرحله برگزاری مسابقات در سطح جهانی با آماده‌سازی مناسب محیط‌بانان و کیفیت مطلوب برگزاری مسابقات ورزشی آن‌ها، دقت کنیم تا دبیرخانه آن در کشورمان ایجاد شود.
 
وی با اشاره به اهمیت شناسایی افراد تاثیرگذار در حوزه محیط زیست، گفت: طراحی همایش چهره‌های ماندگار اقدامی برای قدردانی و برجسته‌سازی از افرادی است که صاحب ایده هستند و در راه حفاظت از محیط زیست تلاش می‌کنند که باید شناسایی شوند و از ظرفیت اثرگذاری آنها در جامعه استفاده شود.
 
مرادی، با اشاره به برگزاری مراسم اربعین محیط زیستی که در طی یک سال همه‌گیر شد، مناسک‌سازی محیط زیستی را مهم ارزیابی کرد و افزود: در برگزاری اربعین محیط زیستی سال آینده، در نظر داریم تا محتوای محیط زیستی مناسب تهیه کنیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا هر موکب، مشاور محیط زیستی هم داشته باشد.
 
وی پرچم‌داری استان‌ها در موضوعات آموزشی محیط زیستی را نقطه اوج دانست و افزود: اجرای طرح پرچم‌داری و تمرکز هر استان بر یک موضوع تخصصی از موازی کاری استان ها جلوگیری می‌کند و پرچم‌داری هر استان در یک حوزه از فرهنگ، هنر، علم و ورزش باعث می‌شود تا از این طریق از قابلیت‌های هر حوزه در راستای ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست استفاده کنیم.
 
مرادی با اشاره به تقسیم کارهای مهم بر اساس توانایی‌ها و ظرفیت هر یک از ادارات کل حفاظت محیط زیست استانی، افزود: استان مازندران میزبان جایزه بین‌المللی ورزش و محیط زیست خواهد بود، استان قزوین پایتخت شعر و ادبیات محیط زیستی است، برای استان اصفهان جایزه بین‌المللی استاد فرشچیان با نام هنر و محیط زیست طراحی شده و در استان های آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان دبیرخانه جشنواره‌های تئاتر با عناوین قره خروس و هامون تشکیل شده است و برای بازی‌های رایانه‌ای نیز یکی از استان‌ها را برای پرچم‌داری انتخاب خواهیم کرد.
 
معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی راه رسیدن به محیط زیست سالم را توجه ویژه به آموزش و پرورش دانست و گفت: باید انرژیمان را روی آموزش و پرورش بگذاریم و با وجود انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش، همکاری نزدیک‌تری را داشته باشیم.
 
وی با تشکر از اداره کل استان مازندران که کتابی برای برنامه یک ساعت با محیط بان را در هشت فصل طراحی کرده است، افزود: در این کتاب هفت فصل عمومی طراحی شده که همه استان ها می توانند از آن بهره برداری کنند ولی استان ها باید فصل هشتم کتاب را به استان خودشان اختصاص بدهند.
 
مرادی خانه‌های محیط زیست را یکی از دستاوردهای مهم دولت مردمی برای مردمی سازی امور محیط زیست دانست و از طراحی اقداماتی برای کیفی‌سازی خانه‌های محیط زیست خبر داد و گفت: ایجاد خانه های محیط زیست به قلمرو سازمان افزوده است و در این خانه‌ها خانواده محوری باید یکی از اصول برنامه ریزی ها باشد.
 
وی با اشاره به اقدام برای تجهیز خانه های محیط زیست به کتابخانه با دریافت کتاب از وزارت ارشاد، افزود: فضای خانه‌های محیط زیست باید در خور شأن محیط زیست باشد و تابلوهای این خانه‌ها باید مزین به نام شهدا شود.
 
مرادی به اشاره به رونمایی از یک خانه فناور در اردبیل، گفت: این خانه‌ها باید به محلی برای تبادیل اندیشه و اجرای کارهای جدی در حوزه فناوری‌های روز برای بهبود شرایط محیط زیست کشور باشد.
 
مرادی گفت: با تعریف رویدادهای دانش‌بنیان برای هر یک از استان‌ها بودجه‌ای برای اجرایی شدن این رویدادها درنظر خواهیم گرفت.
 
گفتنی است: در نشست دو روزه روسای آموزش محیط زیست سراسر کشور در استان اردبیل، موضوعات روز آموزش محیط زیست مطرح شد و در اختتامیه این نشست به روسای آموزش سه استان هرمزگان، کردستان و کرمان که در جشنواره تولیدات و دستاوردهای محتوایی استان ها برگزیده شده بودند، لوح تقدیر اهدا شد.
نسخه قابل چاپ
بيشتر
شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"