توافق کشورهای حاشیه خزر بر چهار تصمیم کلیدی در نجات این دریا

توافق کشورهای حاشیه خزر بر چهار تصمیم کلیدی در نجات این دریا

کشورهای حاشیه دریای خزر برای نجات این دریا، درخصوص ۴ موضوع مهم به توافق رسیدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، نشست مشورتی كشورهای حاشیه دريای خزر  به ميزبانی دفتر اروپايي يونپ(UNEP) در تاريخ ٢٢-٢١ سپتامبر(۳۰ و ۳۱ شهریور) ٢٠٢٣ در ژنو سوئيس برگزار شد.

وزرا و نمايندگان رسمی كشورهای حاشیه درياي خزر، با در نظر گرفتن مقدمه و مواد ٢٢ و ٢٣ متن كنوانسيون چارچوب حفاظت از محيط زيست دريايي دريای خزر (كنوانسيون تهران)، كه در تاريخ ٤ نوامبر ٢٠٠٣ به تصويب رسيده است و همچنین بر اساس تصميم‌گيری انجام شده برای مكان و هماهنگی‌های مربوط به دبيرخانه كنوانسيون چارچوب حفاظت از محيط زيست دريايي درياي خزر كه در تاريخ ٣٠ می ٢٠١٤ در عشق آباد برگزار شد و همچنين به جهت تحقق توافقات فی ما بين در پنجمين نشست خزر در دوازدهم اوت ٢٠١٨ در آكتائو قزاقستان، با هدف مديريت چرخشی دبيرخانه كنوانسيون تهران، به ترتيب حروف الفبای انگليسی كشورها به توافقات زیر دست پیدا کردند:

 ۱. ايجاد يك گروه كاری موقت متشكل از نمايندگان كشورهای عضو كنوانسيون تهران جهت تهيه پيش‌نويس مستندات دبيرخانه كنوانسيون، استخدام كاركنان با در نظر گرفتن حضور متوازن كشورهای حاشيه دريای خزر، تنظيم قوانين و مقررات و قوانين مالی دبيرخانه و همچنين نحوه همكاری با برنامه محيط زيست ملل متحد در حداقل زمان ممكن.

۲.نخستین جلسه گروه كاری موقت كه در بند فوق به آن اشاره شده، در باكو آذربايجان تا قبل از پايان سال ٢٠٢٣ برگزار خواهد شد. تاريخ دقيق آن از طريق مجاری ديپلماتيک با مشورت كشورهای ساحلی دريای خزر اعلام خواهد شد.

۳. از برنامه محيط زيست ملل متحد (UNEP) درخواست شود تا با مشورت گروه كاری موقت پيش‌نويس سند همكاری بين دبيرخانه و UNEP را تهيه كند.

۴.از بيانيه و تصميمات وزيران در ششمين نشست كنفرانس اعضاي كنوانسيون چارچوب براي حفاظت از محيط زيست دريايي درياي خزر به عنوان نتيجه COP6 كه در ٢١ اكتبر ٢٠٢٢ در باكو آذربايجان برگزار شد، استقبال شود و اين پروتكل به عنوان پيگيري بيانيه و تصميمات وزرا در COP6 درنظر گرفته شود.

انتهای پیام/
نسخه قابل چاپ
بيشتر
شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"