عقد بزرگترين قرارداد تامين مالي كشور در حوزه محيط زيست توسط صندوق ملي محيط زيست
مراسم امضای قرارداد عامليت اعطاي تسهيلات تلفيقي بین صندوق ملی محیط زیست و بانک توسعه تعاون صبح امروز با حضور مدیران عامل و اعضای هیات مدیره این دو نهاد مالی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از روابط عمومی صندوق ملی محیط زیست، طي اين مراسم 3 سند مهم همكاري به امضا رسيد كه براساس آن علاوه بر ارایه تسهيلات مالي به ميزان 7500 ميليارد ريال، ارایه خدمات بيمه و عملياتي كردن اعطاي يارانه، سود تسهيلات نيز مورد توافق قرار گرفت. گفتني بانك توسعه تعاون به جهت ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي خود در حوزه محيط زيست، از متقاضيان تسهيلات در اين حوزه كارمزدي دريافت نميكند.
در این مراسم، سجاد انجم شعاع؛ مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر بحث محیط زیست به یکی از مسایل و مشکلات کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: رسالت اصلی صندوق ملی محیط زیست حمایت از بخش خصوصی در انجام فعالیتهای محيط زيستي و کمک به كاهش ريسك سرمايهگذاران در این بخش است.
وی افزود: این صندوق تاکنون منابع مناسبی برای انجام وظیفه قانونی خود در اختیار نداشته است و این موضوع، حضور بخش خصوصی در عرصه فعالیتهای محیط زیستی را با مشکل مواجه کرده است اما پس از استقرار دولت مردمی و با حضور ریاست جدید سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در دستور کار قرار گرفته است.
انجم شعاع در ادامه گفت: برای انجام این رسالت به دنبال استفاده از منابع تلفیقی بانکها بودیم تا بتوانيم قدرت تسهیلات دهي خود را افزايش دهيم و در اين مسير از بين بانكهاي دولتي نياز به مشاركت با بانكي داشتيم كه در عين پوشش سراسري در كل كشور، دغدغه های محیط زیستی هم داشته باشد.
مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست با اشاره به شروع مذاکرات با بانک توسعه تعاون از اواخر سال گذشته، تصریح کرد: خوشبختانه پس از مذاکرات طولانی با این بانک به 3 سند ارزشمند رسیدیم که شامل قرارداد عاملیت براي اعطاي تسهيلات تلفيقي در حوزه محيط زيست، شیوه نامه اجرایی و قرارداد کمکهای فنی و رفاهی برای صندوق و بانک است.
وی، دامنه فعالیت های صندوق ملی محیط زیست را بسیار گسترده توصیف کرد و گفت: آنچه برای صندوق ملی محیط زیست بسیار اهمیت دارد، تسریع در امر گردش پول، جذب منابع و تزریق آن به پروژههای محیط زیستی بخصوص توسعه انرژيهاي تجديدپذير در سريعترين زمان ممكن است.
انجم شعاع در ادامه ضمن تشكر از دكتر سلاجقه (رياست محترم سازمان محيط زيست) و دكتر عبدالملكي (وزير محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعي) بابت حمايت هاي مثبتشان از گسترش اقتصاد سبز و كم كربن در كشور، اظهار امیدواری کرد که این همکاری پایدار باشد تا با جلب اعتماد بخش خصوصي در اين حوزه بتوانيم به امانتداري خودمان براي داشتن ایرانی سرسبز و پاک برای نسل های فعلی و آینده کشور وفا كنيم.
موفقیت پروژه ها در گروی داشتن پیوست زیست محیطی و مسوولیت اجتماعی است
در بخش دیگری از این مراسم، محمد شیخ حسینی؛ سرپرست بانک توسعه تعاون با اشاره به اهمیت پیوستهای زیست محیطی و مسوولیت اجتماعی برای موفقیت پروژه ها، اظهار کرد: امروزه در دنیا هر پروژه ای که پیوست زیست محیطی و مسوولیت اجتماعی نداشته باشد، چندان موفق نخواهد بود.
وی تاکید کرد: برای ما جای بسی افتخار و امیدواری است که تفاهم نامه ای را امضا می کنیم که 100 درصد در حوزه محیط زیست است و این امکان را به ما می دهد که بتوانیم در این مسیر، قدمی برداریم.
شیخ حسینی بانک توسعه تعاون را حامی SMEها در حوزه تولید و اشتغال خواند و خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای ما در حوزه پرداخت تسهیلات، طرح های زیست محیطی است. بنابراین با امضای این تفاهم نامه می توانیم به تکلیف خود در این زمینه عمل کنیم.
سرپرست بانک توسعه تعاون با بیان اینکه تفاهم نامه همکاری بین این بانک و صندوق ملی محیط زیست دارای ظرفیت های بسیار خوبی است، تصریح کرد: بانک توسعه تعاون و صندوق ملی محیط زیست می توانند با یک هم افزایی در عمل به تکالیف خود، انجام وظیفه کنند و مسوولیت های اجتماعی خود را ایفا نمایند.
وی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به تحقق 100 درصدی مفاد این تفاهم نامه همکاری، خواهان ارتقای سطح همکاری بین بانک توسعه تعاون و صندوق ملی محیط زیست شد.
انتهای پیام/ 56-100-1401