برای اولین بار در شمال کشور؛
دانشآموز مازندرانی رشته محیط بانی رادر سال تحصیلی جدید آغاز کردند
مراسم آغاز دوره تحصیلی رشته محیط بانی در شمال کشور با حضور نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ، سرهنگ محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست و موسوی رییس مرکز آموزش و تربیت محیط بان، عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران و کمالی مدیرکل آموزش و پرورش استان، در هنرستان کشاورزی شهید بهشتی ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، پذیرش دانشآموزان در رشته محیطبانی شمال کشور در مازندران وعدهای بود که از سال گذشته پیگیری شد و امروز در پنجمین روز از مهر تحصیلی، 15 دانشآموز به عنوان محیط بانان آینده وارد کلاس درس شدند.
در این مراسم، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: یکی از سرمشقهای بینظیر همهی مردم ایران بهویژه دانشآموزان دفاع از کشور است چرا که در این رویداد با دلاوریها و حماسههای ویژه فرزندان ایران که توانستند جوانمردی و بزرگواری ملت شریف ایران را به ثبت برسانند، مواجهیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود، آغاز تحصیل در رشته محیطبانی برای نخستینبار در شمال کشور را دریچه جدیدی در حوزهی محیط زیست و آموزش و پرورش عنوان و با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی که وضعیت محیط زیست را تشریح کرده است، اجرای این اصل را وظیفه امروز و فردای ساکنان زمین دانست.
نورالله مرادی با بیان اینکه در دوسال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه محیط زیست رخ داده است، گفت: واقعیت این است که جهان سلطه از هر منظری برای تحریم کشورمان استفاده کرده است، ولی با توکل به خدا و با ایمان و اراده مردم از این تحریمهای ظالمانه سرافراز بیرون آمدیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: محیط زیست نیز در سیبل تهاجمات و تحریمهای جهان سلطه بوده است و اعتقاد داریم محیط زیست بستر آمادهای است تا مظلومیت این بخش را به گوش جهانیان برسانیم.
او بیان کرد: ایران بنیانگذار بخش مهمی از ایدههای جدید برای حفظ محیط زیست بوده و در همین تابستانی که گذشت، اجلاس مهمی را با حضور پنجاه کشور با عنوان مقابله با گرد و غبار و توفانهای شن داشتیم که دستاوردهای مهمی به همراه داشت و توانستیم ۲۱ تیرماه را به عنوان روز مقابله با گرد و غبار در تقویم جهانی به ثبت برسانیم.
مرادی اظهار داشت: دولت مردمی، محیط زیستیترین دولت است و یکی از بارزترین شاخصههای آن را امروز با همکاری محیط زیست و آموزش و پرورش که آیندهی نیروی انسانی کشور در یکی از مهمترین رسالتهای کشور یعنی حفاظت از محیط زیست طبیعی و انسانی مد نظر قرار داده است را میبینیم.
او با بیان اینکه با تاسیس رشته محیطبانی اتفاق مهمی برای کشور رخ خواهد داد، افزود: توجه به نیروی انسانی متعهد و متخصص که عاشقانه و دلسوزانه دل در گرو آب، خاک، دریا، هوا و گونههای جانوری میدهد، حائز اهمیت است.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با عنایت به اینکه اگر در برخی از مباحث حوزهی محیط زیست غفلت بکنیم، احیا و جبران آن بسیار سخت است، خطاب به دانشآموزان رشته محیطبانی گفت: شما شغل کمنظیری را انتخاب کردید و این اتفاق ارزشمندی است به این دلیل که در شمال کشور برای نخستینبار بوده است، امکانسنجی انجام و در نتیجه مازندران پیشقدم شد.
مرادی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا شرایط شما را در طول تحصیل به بهترین نحو ممکن رصد کنیم و اعتقاد داریم که آینده نیروی انسانی متخصص و متبحر محیطزیست از بین شما انتخاب خواهد شد بنابراین از دروس و کارهای میدانی که طراحی شده بهره لازم را ببرید.
او از ادارات کل محیط زیست و آموزش و پرورش استان مازندران و هنرستان کشاورزی ساری در شکلگیری این رشته قدردانی و اظهار کرد: مازندران پس از فارس و خوزستان سومین استان کشور است که رشته محیطبانی در آن تدریس میشود.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به دانشآموزان گفت: تلاش داریم تا بحث امریه شما حل شود و پس از آن نیز شرایط استخدام شما را فراهم کنیم.
او در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه محیط زیست پس از فرهنگ و ورزش سومین اصل در منشور المپیک است، اعلام کرد: مازندران را به عنوان قطب ورزش و محیط زیست کشور انتخاب کردیم و برای گام نخست نیز جایزه ملی ورزش و محیط زیست را برنامهریزی کردیم که قرار است این جایزه به نام یکی از پهلوانان و قهرمانان کشور نامگذاری شود و یک رویداد مهم را از این طریق رقم بزنیم.
یادآور میشود که عطااله کاویان مدیرکل محیط زیست مازندران، روز شنبه ۲۱ خردادماه در نشستی که به مناسبت هفته محیط زیست با عنوان "محیط زیست و توسعه پایدار مازندران" با اساتید و دانشجویان مازندران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری داشت، از اضافهشدن رشته "محیطبانی" به رشتههای کار و دانش از مهرماه امسال با پیشتازی مازندران خبر داده و گفته بود: "باید افرادی که علاقمند به کار محیطبانی هستند وارد این عرصه شوند و ما نمیخواهیم کارکنانی دارای دانش علمی، اما به دور از اطلاعات میدانی و دانش کاربردی داشته باشیم".
کاویان گفته بود: "به همین دلیل به دنبال بومیگزینی در رشته محیطبانی هستیم، افرادی که تسلط کامل بر منطقه دارند ضمن اینکه فیزیک بدنی آنها نسبت به سایر بچهها قویتر است".
امروز پنجم مهرماه در واقع عمل به این وعده بود؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با تبریک آغاز سال تحصیلی به دانشآموزان رشته محیط بانی اعلام کرد: افرادی که از امروز در این رشته تحصیل میکنند تلاش خواهند کرد تا در مدت سه سال آموزشهای لازم را یاد بگیرند و برای ورود به عرصه کار و تلاش آماده شوند.
کاویان خطاب به دانشآموزان گفت: کار شما با محیط طبیعی، انسانی و حیات وحش است، محتوای آموزشی مناسب را تهیه کردیم و تدابیر آموزش علمی و عملی را برای شما دیدیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران همچنین از رونمایی کتاب محیط زیست و راهکارهایی برای حفاظت از آن(محتوای آموزشی طرح یک ساعت با محیطبان) خبرداد که توسط محیط زیست مازندران نگارش و چاپ شده است و در مدارس ابتدایی استان تدریس میشود.
فعالیت محیط زیستی؛ اقدام انقلابی و دینی
سرهنگ جمشید محبتخانی فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم با بیان اینکه هنرستان شهید بهشتی ساری، سومین هنرستان کشور است که رشته محیط بانی در آن تدریس میشود، گفت: فارغالتحصیلان این رشته در اولویت پذیرش برای محیطبانی قرار دارند.
او محیط بانان را سربازان گمنام امام رضا علیه السلام توصیف کرد و اشارهای داشت به اصل پنجاهم قانون اساسی و این سخن رهبری که هرگونه فعالیت برای حفظ محیط زیست یک فعالیت دینی و انقلابی است.
سرهنگ محبتخانی به دانشآموزان رشته محیطبانی گفت: نباید اجازه بدهید که ضربههای جبرانناپذیری بر پیکر محیط زیست وارد شود و بدانید که ما در صورتی میتوانیم صنعت پویا و قابل تحسین داشته باشیم که با پیوستهای زیستمحیطی همراه باشد.
تحصیل 15 دانشآموز در رشته محیطبانی مازندران
حسین کمالی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نیز در این مراسم اظهار کرد: رشته محیط بانی برای تحصیل در شمال کشور پیشنهاد شد و بر اساس ارزیابیهای انجامگرفته آموزش آن در مازندران و هنرستان کشاورزی شهید بهشتی آغاز شده است.
او با اشاره به متولیگری در حوزه تعلیم و تربیت کشور، از اینکه همکاری بین آموزش و پرورش و محیط زیست در مراقبت از محیط زیست و زندگی که از وظایف آحاد بشر است، به صورت تخصصی دنبال میشود آن را حائز اهمیت دانست.
کمالی با اعلام اینکه 15 دانشآموز متوسطه پس از ارزیابی، گزینش و مصاحبه وارد رشته محیطبانی شدهاند، از آنها خواست تا نسبت به شغل خود ایمان و باور داشته و مصمم باشند به اینکه بهترین رشته را انتخاب کردند و بهترین عملکرد را خواهند داشت.
در پایان این مراسم از کتاب "محیط زیست و راهکارهایی برای حفاظت از آن" ( محتوای آموزشی طرح یک ساعت با محیط بان) که توسط کارکنان محیط زیست در مدارس ابتدایی استان تدریس می شود، رونمایی شد.
سپس ساختمان آموزشی دوره محیط بانی افتتاح و دانش آموزان راهی کلاس درس شدند.