دبیرخانه ملی دانش سنتی محیط‌زیست در چهارمحال‌وبختیاری افتتاح شد

همزمان با سفر معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به استان چهارمحال‌وبختیاری:

دبیرخانه ملی دانش سنتی محیط‌زیست در چهارمحال‌وبختیاری افتتاح شد

در آستانه سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به استان چهارمحال‌وبختیاری، با حضور نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی و سخنگوی سازمان حفاظت محیط‌زیست و نماینده تام‌الاختیار سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور دبیرخانه ملی دانش سنتی محیط‌زیست افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، در آیین افتتاح دبیرخانه ملی دانش سنتی محیط‌زیست در اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال‌وبختیاری، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: دانش سنتی بخشی از فرهنگ منحصر به فرد هر سرزمین است که برای سازگاری با شرایط محیطی از طریق تجربه حاصل شده و به مرور به بخشی از فرهنگ اجتماعی و تولیدی آن جامعه تبدیل شده است.

 نورالله مرادی با اشاره به دامنه و سوابق پرداختن نهادها و مراجع بین‌المللی و سایر کشورهاتی جهان به مقوله دانش سنتی افزود: دستیابی به اطلاعاتی که نزد بزرگان جوامع مختلف است، یکی از راه‌های بازیابی سنت‌هایی است که در خطر نابودی هستند. وی تاکید کرد: جوامع بومي با رفتار معقول و بهره‌برداري پايدار از محيط‌زيست، بهترين حافظان مواهب خدادادی و محيط‌زيست هستند.

این مقام مسئول اذعان کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست با هدف شناسایی و ثبت دانش سنتی محیط‌‌‍زیستی و توجه ویژه به این دانش‌؛ در برنامه‌ریزي‌ها و تصمیم‌گیري‌ها و دستیابی به توسعه پایدار؛ طرح‌ پرچمداری دانش سنتی محیط‌ریست را برای حفظ و احیا سنت‌های بومی کشور، مطرح کرده است. 

مرادی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست با معرفی طرح پرچمداری دانش سنتی قصد دارد برای دستیابی به آینده‌نگاری فناورانه محیط‌زیستی مبتنی بر دانش سنتی، از شناسایی ابعاد مختلف این موضوع، مسئله را آغاز کرده تا در آخر به یک پروژه پرچمدار و جریان‌ساز در سطح ملی و حتی فراملی برسد.

سخنگوی سازمان حفاظت محیط‌زیست بیان داشت: شکست‌های پی‌درپی برنامه‌های توسعه به سبک غربی و نابودی محیط‌زیست در سطح بین‌المللی، همگان را نسبت به اثرات منفی بی‌توجهی به دانش‌ها و فن‌آوری‌های سنتی آگاه کرده‌است. 

وی در پایان گفت: دانش بومی و سنتی بخشی از فرهنگ یک سرزمین است که شیوه‌هایی از چگونگی سازگاری یک جامعه نسبت به شرایط زیست بوم را در برمی‌گیرد. 

گفتنی است، در جریان دومین سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به استان چهارمحال‌وبختیاری، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی و سخنگوی سازمان و نماینده تام‌الاختیار سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور و سید علی اصغر حسینی شکرابی مسئول بازرسی ارزیابی و رسیدگی به شکایات سازمان حفاظت محیط‌زیست پاسخگوی درخواست‌ها و مطالبات مردمی در حوزه محیط‌زیست هستند.
نسخه قابل چاپ
بيشتر
شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"