مرادی: حفظ و حراست از محیط زیست مصداق عمل صالح است

افتتاح سه طرح زیست محیطی در شهر مقدس قم؛

مرادی: حفظ و حراست از محیط زیست مصداق عمل صالح است

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به شهر مقدس قم، سه طرح زیست محیطی را افتتاح کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، نورالله مرادی در سفر یک روزه به شهر مقدس قم ضمن دیدار با تشکل های مردم نهاد محیط زیست و مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم، از موزه «دین و زندگی» و تالاب شکارممنوع مره بازدید و سه طرح مهم زیست محیطی را افتتاح کرد.

 دبیرخانه «کارگروه فقه و محیط زیست» در قم راه اندازی شد

دبیرخانه «کارگروه فقه و محیط زیست» با حضور معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در اداره کل محیط زیست استان قم راه اندازی شد.

نورالله مرادی در جلسه ای با حضور اعضای دبیرخانه فقه و محیط زیست در اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان قم در سخنانی اظهار داشت: متأسفانه در سال های گذشته با غفلت و فراهم نیامدن فرصت و شرایط برای شناخت و تبیین آموزه های دینی اسلام در حوزه محیط زیست، اخلاق سکولار در این عرصه جاری شده است که این کم کاری ها را باید جبران کنیم.

وی در ادامه افزود: باید تلاش کنیم با تکیه بر آیات و روایات و منابع دینی، آموزه های اخلاقی در حوزه محیط زیست را به زبان روز دنیا تولید و در سطح ملی و بین المللی در اختیار همه مردم و مسؤولان قرار دهیم تا نقش مؤثری در بهبود وضعیت محیط زیست برای آیندگان ایفا نماییم.

معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست بر ضرورت برگزاری جلسات منظم و مستمر دبیرخانه برای استفاده از این فرصت ارزشمند که در دولت انقلابی سیزدهم فراهم آمده است، تأکید کرد و گفت: حفظ و حراست از محیط زیست مصداق عمل صالح بوده و هرچه در این مسیر تلاش و مجاهدت داشته باشیم، دارای اجر و ارزش خواهد بود.

وی در پایان، شهر مقدس قم را دارای جایگاهی بی نظیر در تولید و انتشار دانش و علوم انسانی در حوزه محیط زیست دانست و گفت: ما در دبیرخانه فقه و محیط زیست باید از هرگونه کار نمایشی فاصله گرفته و با برنامه ریزی جدی و اقدامات درست، به نتایج مثبت و مؤثری در این عرصه بسیار مهم دست پیدا کنیم.

 اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قم افتتاح شد

اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قم با حضور معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس شورای اسلامی شهر قم و جمعی از مسؤولان اجرایی و کارشناسان محیط زیست در محل موزه تاریخ طبیعی استان قم واقع در بوستان شهید بنیادی افتتاح شد.

نورالله مرادی در حاشیه افتتاح این مجموعه، با اشاره به جایگاه شهر مقدس قم به عنوان ام القرای جهان اسلام، بر الگو بودن این شهر در عرصه حفاظت از طبیعت و محیط زیست تأکید کرد و گفت: امروزه ضرورت توجه و تلاش همه مردم و مسؤولان به پاسداری از محیط زیست بر کسی پوشیده نیست و بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی، این یک وظیفه همگانی است.

معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه استان قم با وجود وسعت اندک جغرافیایی، دارای تعداد زیادی واحدهای صنعتی بوده و همه دستگاههای اجرایی باید برای صیانت از محیط زیست با این اداره کل همکاری و مشارکت داشته باشند، خاطرنشان کرد: استان قم در عرصه تبیین و ترویج آموزه های دینی و اخلاقی دارای ظرفیت های عظیمی است و باید از این توانمندی ارزشمند در حوزه محیط زیست به خوبی بهره مند شویم.

وی در پایان ضمن قدردانی از کارکنان اداره کل محیط زیست استان قم که با وجود محدودیت های شدید منابع مالی و انسانی، برای حفاظت از محیط زیست این خطه تلاش خستگی ناپذیری دارند، تصریح کرد: امیدواریم با همت و تلاش همه مردم و مسؤولان در سراسر کشور بتوانیم محیط زیستی پاک و سالم را در اختیار نسل های آینده قرار دهیم.

 رسانه ها برخی سیاه نمایی ها در حوزه محیط زیست را شفاف سازی کنند

 
نورالله مرادی در دیدار با مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم با اشاره به اهمیت و ارزش اقدامات و فعالیت های همه دلسوزان طبیعت و محیط زیست در کشورمان، خاطرنشان کرد: محیط زیست از جمله حقوق عامه و متعلق به همه مردم این سرزمین است و آحاد جامعه باید نسبت به این موضوع دغدغه مند بوده و متعهدانه تلاش کنند.

وی با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی که حفظ محیط زیست را یک وظیفه عمومی تلقی کرده است، بر ضرورت حضور رسانه ها در این عرصه تأکید کرد و گفت: بدون تردید رسانه ها به ویژه صدا و سیما با توجه به اثرگذاری در جامعه و نقش بسیار مهمی که در آگاهی بخشی و فرهنگسازی دارند، امروز باید به کمک محیط زیست بیایند.

معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست برخی غفلت ها و کم کاری ها در عرصه های زیست محیطی به ویژه در مسأله اسلام و محیط زیست در گذشته را مورد توجه قرار داد و گفت: دولت سیزدهم در دو سال گذشته اقدامات گسترده ای برای بهبود وضعیت محیط زیست کشورمان به انجام رسانده است، اما بعضاً شاهد برخی سیاه نمایی ها در این حوزه هستیم که نیازمند شفاف سازی از سوی رسانه هاست.

خانه فناور محیط زیست استان قم افتتاح شد

«خانه فناور محیط زیست» استان قم با حضور معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پارک علم و فناوری استان افتتاح شد.

نورالله مرادی در حاشیه افتتاح این خانه فناور در سخنانی اظهار داشت: نبود ارتباط مؤثر با پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از حلقه‌های مفقوده محیط زیست در سالهای گذشته بوده است، ولی باید برای استفاده هرچه از این فرصت گرانبها و ارزشمند برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ایجاد بستر بهره‌مندی از دانش متخصصین و محصولات بومی دارای فناوری در حوزه محیط زیست در دستور کار دولت مردمی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در همین راستا خانه های فناور محیط زیست در همه استان ها راه اندازی خواهد شد تا محلی برای پیوند مستمر با فناوران و شرکت‌های دانش‌‌بنیان باشد.

معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه متأسفانه در دهه های گذشته با استفاده بی رویه از منابع حیاتی، محیط زیست به شدت آسیب دیده است، گفت: امروز باید از توانمندی و خلاقیت دانشمندان جوان کشورمان، در مدیریت و بهبود اوضاع بغرنج محیط زیست به خوبی بهره مند شویم.

وی در پایان از برگزاری نمایشگاهی با حضور شرکت های فناور و دانش بنیان فعال در حوزه محیط زیست خبر داد و گفت: ارتباط و تعامل مستمر ادارات کل حفاظت محیط زیست با پارک های علم و فناوری مورد تأکید بوده و ما قطعاً از هرگونه دانش و فعالیت نوآورانه که در این حوزه مؤثر باشد، استقبال می کنیم.

مردم پای کار حفظ محیط زیست در کشورمان باشند

نورالله مرادی در نشست با تشکل های مردم نهاد محیط زیست استان قم با بیان اینکه ما به جایگاه و توانمندی این تشکل ها اعتقادی راسخ داریم، اظهار داشت: دولت سیزدهم به دنبال مردمی سازی در تمامی حوزه ها و رفع مشکلات کشور با استفاده از توان و ظرفیت اقشار مختلف مردم است.

وی با بیان اینکه دین و فرهنگ ما مشحون از آموزه های زیست محیطی است، اما آنها را استخراج و منتشر نکرده ایم، خاطرنشان کرد: بدون تردید ادارات کل حفاظت محیط زیست نمی توانند اقدامات گسترده ای برای حفاظت از طبیعت و محیط زیست در همه جنبه ها و ابعاد داشته باشند و برای این مهم، شهروندان باید به میدان عمل آمده و پای کار باشند.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور بر ضرورت گسترش آموزش های زیست محیطی در جامعه از سنین کودکی و خردسالی تأکید کرد و گفت: نظام آموزشی در کشورمان باید از همان دوران پیش دبستانی و ابتدایی، آموزش محیط زیست را در دستور کار قرار دهد و قطعاً وجود یک درس محیط زیست در کلاس یازدهم کارآیی چندانی ندارد.

وی در پایان با بیان اینکه تشکل های مردم نهاد باید نسبت به اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگسازی زیست محیطی در جامعه اهتمام داشته باشند، تصریح کرد: ذهن و اندیشه مردم به ویژه کودکان و نوجوانان، باید کاملا منطبق با مؤلفه های زیست محیطی و در راستای حفظ و حراست از این موهبت های الهی در کشورمان باشد.

نهادهای حوزوی با انجام فعالیت های علمی و تبلیغی در امر حفاظت از محیط زیست مشارکت کنند

نورالله مرادی در بازدید از موزه «دین و زندگی» در مسجد مقدس جمکران، گستردگی آموزه های زیست محیطی در مکتب والای اسلام را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به اعتقادات و پایبندی دینی و مذهبی مردم کشورمان، بهره مندی از منابع دینی برای توسعه فرهنگ زیست محیطی در کشورمان بسیار مؤثر است.

وی با بیان اینکه باید از همه ظرفیت ها برای تدوین و ترویج آموزه های دینی و اخلاقی زیست محیطی در جامعه بهره مند شویم، خاطرنشان کرد: مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی و دیگر نهادهای حوزوی، می توانند با انجام پژوهش های علمی و فعالیت های تبلیغی و ترویجی، به خوبی در امر حفاظت از طبیعت و محیط زیست مشارکت کنند.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه موزه دین و زندگی، در ارتباط با مخاطبان بسیار خوب و مؤثر عمل کرده است، از برنامه ریزی برای بازدید مدیران محیط زیست از این مجموعه خبر داد و گفت: نهادها و مؤسسات دینی و حوزوی نیز می توانند از توان و ظرفیت علمی کارشناسان محیط زیست کشور برای شناخت و تبیین هرچه بهتر این موضوعات استفاده کنند.

 

عكس های مرتبط :

نسخه قابل چاپ
بيشتر
شعار سال 1403 "سال جهش تولید با مشارکت مردم "