نگاه ویژه حفاظت محیطزیست چهارمحالوبختیاری به گیاهان در معرض انقراض
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحالوبختیاری گفت: در این استان علاوه بر حفاظت مستمر مناطق تحت مدیریت، نگاه ویژه به گیاهان در معرض انقراض از جمله ریحانک کلاری و زنیان پیرکوه وجود دارد و برنامههای احیایی، پژوهشی و حفاظتی خاصی برای گیاهان در معرض انقراض در دست اجرا است.
بهگزارش روابطعمومی و امور رسانه حفاظت محیطزیست استان چهارمحالوبختیاری، سعید یوسفپور مدیرکل حفاظت محیطزیست استان در نشست تخصصی معاونان محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی کشور اظهار داشت: طی یکسال گذشته اقدامات ویژهای در اداره کل حفاظت محیطزیست استان چهارمحالوبختیاری انجام شده است.
وی تصریح کرد: احداث مرکز درمان و بازپروری حیات وحش، تعمیر و تجهیز موزۀ تاریخ طبیعی، ساماندهی چرای دام و نگاه ویژه به پیشگیری از بیماریهای حیات وحش، برگزاری 30 کارگاه و وبینار آموزشی ملی در موضوعات مختلف محیط طبیعی برخی از فعالیتهای مهم این ادارهکل بوده است.
یوسفپور خاطر نشان کرد: این ادارهکل برگزاری «اولین همایش ملی دانش سنتی محیطزیست» و «دومین همایش ملی پارکها و مناطق تحت حفاظت کشور» را در دست اجرا دارد که امید است با برگزاری دو همایش ملی بتواند گام موثری در جهت ساماندهی و تبیین اهداف و راهبردها برای حفاظت از تنوع زیستی کشور بردارد.
وی بیان داشت: در استان چهارمحالوبختیاری علاوه بر حفاظت مستمر مناطق تحت مدیریت، نگاه ویژه به گیاهان در معرض انقراض از جمله ریحانک کلاری و زنیان پیرکوه وجود دارد و برنامههای احیایی، پژوهشی و حفاظتی خاصی برای گیاهان در معرض انقراض در دستور کار این ادارهکل قرار دارد.
یوسفپور تشریح کرد: نگاه ویژه به سایتهای فسیلی و غارهای استان، دامپزشکی حیات وحش، شناسایی مناطق جدید برای ارتقا از جمله برنامههای حفاظتی استان است.
وی با اشاره به اهمیت ذخیرهگاههای زیستکره گفت: علیرغم نبود قوانین متناسب در کشور این ذخیرهگاهها را ظرفیت ویژه و عظیم در کشور دانسته که میتواند علاوه بر جنبههای زیستی در جنبههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بستر رشد و توسعۀ کشور را فراهم کند.
یوسفپور در پایان خاطر نشان کرد: انتظار از نشست این است که خروجی آن منجر به تهیۀ دستورالعمل و دستور کار ویژه برای اجرا در همۀ کشور شود.