حضور هیات ایرانی در دهمین نشست شبکه ذخیره گاه های زیست کره جنوب و مرکز آسیا
دهمین نشست شبکه ذخیره گاه های زیست کره جنوب و مرکز آسیا(ساکام) در کشور هند - ۱۰ تا ۱۲ آبان ۱۴۰۲ با حضور سه نماینده از ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا نجیمی، سرپرست دفتر مدیریت زبستگاه ها و امور مناطق، سعید یوسف پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری و اسکندر گردمردی، کارشناس دفتر زیستگاه ها و امور مناطق به عنوان نمایندگان ایران در این نشست که با شعار " از سه تیغ کوه ها تا بستر دریا ها" از ۱۰ تا ۱۲ آبان در شهر چنای هند در حال برگزاری ست، شرکت کردند.
نمایندگان کشورمان در این نشست که در آستانه روز جهانی ذخیره گاه های زیست کره برگزار شده است، گزارشی از ذخیره گاه های زیست کره کشور شامل معرفي سایت های ذخیره گاههای سیزده گانه، برنامه ها، ظرفیت ها، چالش ها و همچنین سایت های ذخیره گاهی داخلی و فرامرزی که در اولویت توسعه شبکه ذخیره گاه های زیست کره هستند، ارائه داده، بر لزوم معرفی یخچال هاي طبیعی کوهستانی کشور که تحت تاثیر تغییر اقلیم در معرض خطر قرار گرفته اند، به عنوان ذخیره گاه زیست کره جدید و ضرورت توسعه رویکردهای مشارکتی همچون تکنیک نقشه سازی مشارکتی یا PGIS تاکید کردند.
گفتنی است، این گزارش مورد توجه کشورهای شرکت کننده قرار گرفت و یکی از بهترین گزارش های ارائه شده ارزیابی شد.
در ادامه سایر کشورها از جمله، هند، قزاقستان، سریلانکا، مالدیو، قرقیزستان. ازبکستان، ترکمنستان، بوتان نپال و بنگلادش نیز گزارش های خود را ارائه دادند.
چندین کارگاه مشورتی نیز با موضوعاتی نظیر مرکز بازدیدکنندگان ذخیره گاه ها، تغییر اقلیم، اکوسیستم های کوهستانی، مدیریت سواحل، آلودگی ها و مطالعات موردی کشورها برگزار شد. روز پایانی نشست هم به بازدید از جنگل های مانگرو پیچاورام در جنوب چنای اختصاص داده شده است.
جلسه مشترک نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست با نماینده یونسکو در حاشیه این نشست از دیگر برنامه های این سفر بود.
در این نشست که با حضور مدیر بخش علوم یونسکو تهران بود طرفین ضمن تاکید بر تقویت همکاری های فی مابین در خصوص موضوعاتی از جمله برگزاری نشست های تخصصی مدیران ذخیره گاه های زیست کره ایران و ایجاد شبکه ذخیره گاه های زیست کره کشور با الگوی مدیریت مشارکتی و استفاده فناوریهای نوین کمک آموزشی دانش آموزان در راستای حفظ محیط زیست و تهیه اطلس ذخیره گاه هدی زیست کره کشور بحث و تبادل نظر شد و امکان استفاده از حمایت های علمی و مالی یونسکو برای انجام برنامه های مورد نظر مطرح گردید تا به زودی هماهنگی لازم انجام و فعالیت ها اجرایی گردد.