اختتامیه جشنواره استارتاپی ملی حرفه سبز در شیراز
برگزیدگان جشنواره رویداد استارتاپی ملی حرفه سبز که با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست و دانشگاه شیراز طراحی و اجرا شده بودمعرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست فارس ، نورالله مرادی؛ معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست ضمن تشکر از متولیان این رویداد ارزشمند گفت: عصر جدید آکنده از معضلات محیط زیستی است و با توجه به این پیچیدگی ها طبیعتا نیاز اکنون جهان و کشور رسیدن به راه حل های مناسب برای برون رفت از این وضعیت بخصوص در حوزه محیط زیست داشته باشیم. یکی از راهکارهای برون رفت از این وضعیت بهره گیری از دانش های جدید، فناوری های نوین و حوزه های مختلف دانشی است که کمک می کنند بار عظیمی از این معضلات را که بر طبیعت و محیط زیست تحمیل کرده ایم، را کاهش دهیم.
وی افزود: جشنواره استارتاپی ملی حرفه سبز رویداد ارزشمندی است که زمینه های مناسبی برای گسترش این نگاه در بین مسئولین و مدیران اجرایی فراهم کرده است. همه باید تلاش کنیم از ظرفیت های علمی و اجرایی کارافرینان و طراحان کسب و کارهای علمی و کسب و کارهای دوستدار محیط زیست استفاده و آنان را حمایت کنیم.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی در خصوص توانمند سازی جوامع محلی تصریح کرد: توانمند سازی جوامع محلی و ایجاد کسب و کارهای نو شکل واقعی به خود نمی گیرد مگر با خلق ایده های جدید، ما باید بتوانیم بهره برداری خردمندانه از منابع موجود را به جامعه آموزش بدهیم . از طریق روشهای مختلف بحث های بازاریابی اجتماعی را دستمایه کار خود قرار دهیم و با این نگاه برای حوزه های مختلف محیط زیست برنامه ریزی کنیم تا مشارکت مردم را افزایش دهیم.
مرادی گفت: بهره گیری از ظرفیت استارت اپ ها فرصت ارزشمندی است برای اینکه بتوانیم بخشی از بار اضافه ای که بر اکوسیستم و بر استخراج و بهره برداری از منابع زیستی وارد کرده ایم را کم کنیم.
وی در خصوص تعامل سازمان محیط زیست با دانشگاه ها خاطر نشان کرد: در دولت سیزدهم راه برای همه ی ایده های جدیدی که می توانند زمینه ساز احیاء، اعتلا و حفظ محیط زیست باشند باز است. دوستان با نگاه مسئله محورانه با سازمان حفاظت محیط زیست تعامل کنند. دانشگاه می تواند معضلات محیط زیستی را احصا کنند و در حل مشکل کمک کنند. اعتقاد داریم هر کدام از دانشگاه های استان می توانند با ارائه طرح ها و راهکارهایی یکی از معضلات محیط زیستی استان را حل کنند و بارها به این نکته تاکید کرده ایم. همچنین می توانیم کنسرسیوم دانشگاه های استان را ایجاد و از ظرفیت آن برای حل مسائل محیط زیستی استفاده کرد.
این مقام مسئول اظهار داشت: ما از شرکت های دانش بنیان حمایت می کنیم و زمینه این ارتباط فراهم می شود تا همه دست در دست هم با طراحی ایده های مناسب به محیط زیست کشور کمک کنیم. از ایده های خلاقانه حمایت ویژه ای خواهیم داشت ، برگزاری این استارت آپ، اقدام ارزشمندی است که باید در سطح وسیع تری گسترش یابد.
عطا پورشیرزاد؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس از تعامل محیط زیست و دانشگاه شیراز ابراز خرسندی کرده و گفت: امیدوارم ا ایجاد دبیرخانه تالاب در دانشگاه شیراز و کارگروه تالاب ها در برنامه اقدام و عمل را پیاده سازی کنیم . در حوزه تالاب ها مباحث مطرح شده در معیشت های جایگزین ضعیف بوده و به نظر می رسد شیوه در پیش گرفته شده درست نبوده و آینده محور نیست.
وی بخش عظیمی از مشکلات محیط زیست و تالاب را برداشت آب از سد و چاه های غیر مجاز بالادست خوانده که باعث خشکی دریاچه شده است. و در ادامه اظهار امیدواری کرد: دستگاه ها به خصوص دانشگاه با محیط زیست تعامل داشته باشند تا مشکل تالاب ها حل شود. ما به معنای واقعی مدیریت آب را نداریم. و امیدواریم با استفاده از ایده های استارتاپی بخشی از مشکلات تالاب را مرتفع کنیم.
افضلی از اساتید دانشگاه شیراز و مجری برگزاری این رویداد هدف از برگزاری آن را آمیخته شدن فضای کسب و کار با آموزه های محیط زیستی و ترویج فرهنگ زیست بومی برشمرد و گفت: جشنواره استارت آپی حرفه سبز شامل سه بخش مختلف: بخش اصلی استارتاپی، بخش کارگاه های کسب و کار و بخش کارگاه های محیط زیستی تحت عنوان شبانگاه های داغ محیط زیست بود.
وی افزود: محورها و حوزه های مختلف محیط زیستی به منظور حضور علاقمندان در کارگروه های تخصصی استارت آپی تعیین شد و در معرض اطلاع مخاطبان قرار گرفت. که حدود ۶۳ ایده توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شد که ۲۵ ایده انتخاب و ۹ ایده بعنوان ایده های برتر انتخاب شدند.